Dun & Bradstreet Hungária Információ Szolgáltató Kft.

A D&B, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója, több mint 160 éve teszi lehetővé ügyfeleinek, hogy magabiztosan döntsenek, több mint 200 országból szolgáltatva cégadatokat. A D&B által szabadalmazott DUNSRight minőségbiztosítási folyamat minőségi információt nyújt az ügyfeleknek, bármikor és bárhol van rá szükségük. Ez a minőségi információ az alapja a D&B megoldásainak, amelyekre az ügyfelek kockázatos üzleti döntések meghozatalánál támaszkodhatnak.

Az ügyfelek a D&B Kockázatkezelési megoldásaival csökkenthetik a vevőkockázataikat, nyomon követhetik partnereik életében bekövetkezett változásokat, és magasabb jövedelmezőséget érhetnek el, a D&B Értékesítési és marketing megoldásaival növelhetik az új és a meglévő ügyfeleiktől származó bevételeiket.

Magyarországon 1992 óta van jelen a D&B, közel 50 munkatárssal mintegy 1500 ügyfelet szolgál ki.

A vezető világcég a Dun & Bradstreet (D&B) szaktudását képviseljük a magyar piacon – 1992 óta. Szolgáltatási tevékenységünk kiterjed a globális hálózat teljes termékkörére. A D&B termékstruktúrájában, és így Magyarországon is három fő terület különböztethető meg: kockázatkezelési, értékesítési és marketing-, valamint ún. értéknövelt szolgáltatások.

A D&B egyedülálló üzleti információs rendszere és professzionális szolgáltatásai révén több mint 160 éve segíti ügyfeleit abban, hogy magabiztosan dönthessenek gazdasági kérdésekben. Nemzetközi adatbázisának mai paraméterei önmagukért beszélnek: 130 millió céget dolgoznak fel, 240 országban gyűjtenek információt, naponta 1 millió adat frissítésével. A vállalati kapcsolatok nyilvántartásában 1,6 millió vállalatcsalád került feldolgozásra, 7,6 millió taggal.

A Dun & Bradstreet több mint másfél évszázados története során mindig a gazdasági fejlődés katalizátora volt. Egy vállalkozó üzletember, Lewis Tappan alapította a céget az Egyesült Államokban, 1841-ben. „Kereskedelmi Ügynökség” –ében gazdasági szakemberek gyűjtötték és elemezték az akkori amerikai gazdaság legfontosabb „hiánycikkét”, a megbízható, konzisztens és objektív hitel információt. A cég mind ügyfélkörében, mind tevékenységében gyorsan növekedett. Munkatársi státuszuk, bár új foglalkozást jelentett, már a kezdetektől magas szakmai presztízzsel bírt, amelyet jól érzékeltet, hogy négy amerikai elnök kezdte pályafutását a D&B-nél, köztük volt Abraham Lincoln is. A „történelmi” cég vezetésébe is ambiciózus, tehetséges szakemberek kerültek, többek között Robert G. Dun, John M. Bradstreet, idősebb és ifjabb Arthur C. Nielsen, továbbá John Moody. Többségük nemcsak szakemberként volt kiváló, de emberi tartásuk, társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő volt. Remek érzékkel ismerték fel a műszaki-technikai fejlődés új termékeinek alkalmazásában rejlő piaci potenciált is. Az 1950-es évek végén már megtették az első lépéseket az automatizálás felé, forradalmian új változásokat elérve az adatfeldolgozásban. Kezdetektől fogva szakmai sikerük alapját jelentette a gazdasági adatok egységes rendszerbe szerkesztése. A folyamatos fejlesztés eredménye az 1962-ben bevezetett DUNS kódrendszer, amely a világ minden cégét konzisztens módon azonosítja be, és mára gyakorlatilag világszabvánnyá vált. A cég története során a gazdasági bővülés mellé területi terjeszkedés társult. 1916-ra a D&B-nek 83 saját tengerentúli irodája működött. Ma szinte a világ minden pontján szolgáltatnak a D&B irodák.

A Dun & Bradstreet Hungária Kft-t 1992-ben alapította az anyacég, közép-kelet európai terjeszkedése részeként.

Az 1990-es évek elején a magyar gazdasági átalakulás során igény lett az objektív, hiteles vállalati információ. Ezzel egy időben vállalatunk számára megnyílt a lehetőség a hazai céginformációs adatbázis alapos és strukturált bővítésére. Azt anyacég tapasztalata és a magyar gazdaság ismerete lehetővé tette azt is, hogy cégadatbázisunkat olyan adatokkal is kiegészítsük, amelyek a gyorsan változó üzleti környezetben megkönnyítik a döntéshozatalt. Az adathalmaz konzisztens rendszerré való átalakításában főszerepet játszott, és természetesen mind a mai napig játszik, a D&B cégazonosító kódrendszere a „DUNS-szám”. Az elmúlt évek során kifejlesztett magyar adatbázis kiváló alap ahhoz, hogy Magyarországon is alkalmazzuk a D&B saját fejlesztésű speciális szolgáltatásait.

Szakképzett munkatársaink alapos gazdasági és informatikai ismeretekkel rendelkeznek. Képzettségük lehetővé teszi a –D&B tradicionálisan magas minőségi színvonalának megfelelő—szakszerű, pontos munkavégzését. Kollégáink segítik ügyfeleinket problémáik felismerésében, majd megfogalmazzák a feladatot és végigviszik a megoldás algoritmusát. Az eredmények értelmezésében is egyre gyakrabban veszünk részt, speciális, cégre szabott elemzésekkel.

Ma már elmondhatjuk, hogy a magyarországi D&B cég szerves részét képezi a D&B birodalomnak—ügyfeleink legnagyobb megelégedésére. Tevékenységünknek egyedülálló hátteret ad az anyacég világelső adatrendszere, globális elemzései, kutatásai, értéknövelt szolgáltatásai. A Dun & Bradstreet Hungária Kft. menedzsmentjének és munkatársainak egyaránt iránymutatást jelent a D&B több mint másfél évszázados gazdasági sikertörténete, tisztességes üzletvitele, innovatív és stratégiai gondolkodása. A hagyományokhoz méltóan igyekszünk gazdálkodni, és a legnagyobb öröm számunkra, ha munkánk eredményével ügyfeleink magabiztosan hozhatják meg döntéseiket, az állami, a civil, és a versenyszférában egyaránt.