Támogatott projekt

Pályázat neve: Tranzitfoglalkoztatás az építõiparban
Projektcíme: Építõipari Tranzitfoglalkoztatás Baranyában
Projekt azonosító: TÁMOP-1.4.6-13/1-2013-0029

Projekt kezdete: 2014.02.01.
Projekt tervezett befejezése: 2015.11.30.
Támogatás összege: 125 250 270 .- HUF

Beruházás helye: Baranya-megye; Pogány

 

A Felsõoktatási és középiskolás Diákközpontú Szellemiségér és Világért Egyesület és a Pogány község Önkormányzata, mint konzorciumi partner, 20 fõ hátrányos helyzetû munkavállaló személy 6 hónapos képzéssel egybekötött építõiparban való foglalkoztatását valósítja meg, valamint további 6 hónapra biztosítja részükre a továbbfoglalkoztatást.

A Konzorciumi partner tulajdonában álló leromlott állagú ingatlanját és a hozzá vezetõ utat alacsony költséggel tervezzük a projekt során felújítani.

A megvalósítandó projekt keretében olyan szolgáltatásokat terveztünk, amelyek révén a projektben resztvevõi személyek több oldalról is támogatást kaphatnak. A munkaerõpiacon való sikeres és tartós elhelyezkedés érdekében kompetenciafejlesztésekkel egybekötött tréningek, valamint mentorálás segítségével kívánunk további lehetõséget nyújtani.

A projekt hosszú távú célja, hogy adott térség (Pogány- Pécsi kistérség) társadalmi-gazdasági helyzetének javítása a munkanélküliség csökkentésével, illetve a társadalmi összefogás erõsítése a térségben a projekt által elért eredmények fenntartása érdekében. Ennek a célnak az elérését egy komplex, differenciált munkaerõpiaci program megvalósításával lehetséges elérni. A projekt középtávú célja úgy valósítható meg, hogy megfelelõ módon ötvözésre kerül a tranzitfoglalkoztatás és a termelõiskola sajátosságai. Vagyis a foglalkoztatással szerves egységben kerül megvalósításra egy OKJ-s szakképesítést nyújtó oktatás 20 fõ hátrányos helyzetû munkanélküli számára. A projekt rövid távú célja, hogy a konzorciumi partner tulajdonában álló leromlott állagú ingatlanját és a hozzá vezetõ utat alacsony költséggel felújításra kerülhessen. A felújítás mellett rövid távú célok között szerepel, hogy a célcsoport szociális helyzetének javítása, képességeik fejlesztése, illetve személyiségfejlesztés, amely megvalósítandó célokat úgy érjük el, hogy számikra bért fizetünk, mellyel garantáltan javulnak az életkörülményeik, és ez közvetlen környezetükre is pozitívan hat.