Gõzerõvel burkolják a kastély belsõ udvarát

Gõzerõvel burkolják a kastély belsõ udvarát

2014-01-24 07:44:36

Terv szerint haladnak az Esterházy-kastély felújítási munkái. A szakemberek jelenleg a kastély udvarát burkolják díszkövekkel, melyet hamarosan be is fejeznek - tudtuk meg Németh Tamástól, a Pápai Városfejlesztõ Kft. ügyvezetõjétõl.
- Az alapozási munkálatokat követõen elkészült a kastély körüli futósor-szegély. A klasszikus kiskocka burkolati követ legyezõ formában raktuk le, igyekeztünk olyat választani, ami illik a kastély stílusához. Az idõtálló követ Olaszországból hozattuk. 
- A kastély világításának a csövezése látszik a burkolaton, mivel süllyesztett díszkivilágítást terveztünk, reflektorokkal. Elõzetesen 2011-ben már világításpróbát végeztünk, amikor próbatesteket hoztunk. Akkor azt próbáltuk ki, hogy hogyan is fog passzolni a tervezett világítás a kastélyhoz. Vannak még a burkolaton látható kiállások, a csapadékvíz-elvezetés aknái és az épület négy sarkában energiapont is található, ahonnan majd a rendezvények idején a Városgondnokság tud energiát vételezni a megfelelõ kiszolgáláshoz - tette hozzá az ügyvezetõ. 
A 2000 négyzetméteres belsõ udvarban nem lesz zöld terület, viszont dézsás növényekkel szeretnék színesíteni a teret.