Hamarosan elkészül az Esterházy-kastély belsõ udvara

Hamarosan elkészül az Esterházy-kastély belsõ udvara
2014-06-03 12:17:15

A befejezõ szakipari munkákat végzi a kivitelezõ az Esterházy-kastélyban. Az épület külsején és a belsõ terekben is nagy erõkkel dolgoznak a szakemberek. Németh Tamás arról tájékoztatott, a kastélyudvaron a lámpatestek elhelyezése zajlik, emellett az épületet a Fõ térrel összekötõ térburkolatot is folyamatosan építik a szakemberek. A Pápai Városfejlesztõ Kft. ügyvezetõje elmondta, a belsõ udvar néhány héten belül teljesen elkészül. 

Az épület belsõ tereiben zajlik a nyílászárók, a nyílószárnyak festése, a falfelületek glettelése és festése, valamint a különféle burkolási munkákat végzik a szakemberek. Egyes helyiségeket hamarosan átadnak azoknak a kivitelezõknek, akik a késõbbiek ott mûködõ látványelemek kiépítéséért felelõsek, így rövidesen megkezdõdik a 3D-s vetítõterem és a marionett bábszínház installációinak kialakítása. Az ügyvezetõ megjegyezte, a marionett bábszínháznak otthont adó helyiség parkettája már megkapta az elsõ réteg lakkozást, így a színháztechnika építõi nem okozhatnak kárt a padlóburkolatban. 
A fûtés tekintetében Németh Tamás arról számolt be, a radiátorokat elhelyezték az épületben, hamarosan lerakják a padlókonvektorokat és készülnek a fûtõtestek burkolóelemei is.