Kastélynyitásra készülve III.

Kastélynyitásra készülve: fõpróba a játszóházban

2015-04-16 22:02:39 

A pénteki kastélynyitásra készülve csütörtökön délelõtt a Tarczy Lajos Általános Iskola 1. a osztályosai látogattak el a megújult Esterházy-kastélyba, ahol a gyermekbirodalomban játszhattak. Az úgynevezett fõpróbán kipróbálták az érintõképernyõs terminálokat, megtekintették az épülõ kiállítást, ahol az Esterházy-kastély kicsi mása készül LEGO kockákból, majd maguk is építhettek kastélyt vagy bármi mást a gyermekbirodalomban.

A keleti szárnyban lévõ termeket igazi gyermekbirodalommá alakították. Itt helyezték el a kézmûves mûhelyt, itt mutatják be a kastély kicsinyített mását és itt alakították ki a játszóházat is. A színes szõnyeggel borított, vidám hangulatú helyiségben a nagyobbak a játékasztaloknál építhetnek kedvükre, a kisebbek pedig a játékszõnyeget vehetik birtokba, s ügyeskedhetnek a duplo kockákkal. 

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetõje érdeklõdésünkre elmondta, a gyermekbirodalom holnap nyitja meg kapuit, és a nyitástól kezdõdõen várnak minden érdeklõdõt. A játszóházban nemcsak elõre bejelentett csoportokat fogadnak, egyéni látogatók is igénybe vehetik a gyermekbirodalmat.  A játszóház mellett a késõbbiekben kézmûves foglalkozások is várják a kicsiket és nagyokat.