Képzések, rendezvények

Képzések

 

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Gersekarát, Sárfimizdó) - 2 alkalom - 30 óra - 8 fő/alkalom 

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Gersekarát, Sárfimizdó) - 1 alkalom - 30 óra - 9 fő/alkalom

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Gersekarát, Sárfimizdó) - 1 alkalom - 30 óra - 11 fő/alkalom 

 

A képzés célja, hogy a résztvevőket segítse a számukra megfelelő munkahely megtalálásában, a megpályázott pozíció elnyerésében, valamint az első munkahelyi időszak sikeres teljesítésében. A célcsoport szűkítésére az egyéni fejlesztési tervek és a rendezvények tapasztalatai alapján kerül sor, a képzési csoportokat a hasonló fejlesztési igények alapján állítjuk össze. 

 

Rendezvények

 

Autómentes családi nap 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

A program célja, az egészséges, aktív életmódra felhívni a figyelmet. A programon résztvevők mindent megtesznek környezetük és a saját egészségükért, hiszen a program autómentes övezetben lesz. Az aktív program garantált, nemcsak azért mert manuális eszközökön érkeznek, hanem egyéb versenyeken is részt vehetnek. A bátrabbak megmutathatják mire képesek 2 vagy 4 keréken, egy ügyességi pályán. A kerekek forgását nemcsak a pályán, de tesztek kitöltése közben is megmozgatjuk. A program egyik célja, hogy a hátrányos helyzetű családok szociális és kulturális fejlődését is támogassuk. Az eseményre környezettudatos helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítunk, hogy standot állítsanak toborzás vagy a munkafolyamataik bemutatása céljából.

 

 

Hagyományőrző nagyrendezvény 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

A programra lehetőséget biztosítunk szervezeteknek, hogy a helyszínen standot állítsanak fel, ahol toborozhatnak, bemutathatják a cégüket, azt, amit képviselnek, a brandet, ami vonzóvá teszi őket a helyi lakosok számára. Aktív programokat tervezünk, így a mozogni vágyók is megtalálják számításaikat.

 

 

Gyereknap 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

A gyermeknap az egészséges életmód jegyében telik: a gyermekek mókatornán, versenyeken és egyéb motorikus képességet fejlesztő tevékenységeken vehetnek részt. A programon külön figyelmet fordítunk arra, hogy egészséges ételek kerüljenek a gyermekek elé. A program feladatának tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű családokban élőknek segítsük az integrálódást.

 

 

Hagyományőrző és közösségépítő rendezvény 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

A falunap az egészséges életmód jegyében zajlik. Közösségépítés és a fiatalok helyben maradását egyaránt támogatja, de nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű lakosság segélyezésére is.

 

 

Idősek napja 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

Az idősek napja az egészségmegőrzés jegyében telik. Közösségépítés a célja, de nagy hangsúlyt fektet a szociális és kulturális programokra is. Aktív időtöltést biztosítunk a résztvevőknek, hiszen a táncos programon feleleveníthetik fiatalkoruk élményeit.

 

 

SZTR záró rendezvény 1 alkalommal, 50 fő részvételével (4 óra)

 

 

Életmód Klub 20 alkalommal, 15 fő / alkalom részvételével (3 óra)

Az életmód klub célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, illetve, hogy a résztvevők hogyan tehetnek többet annak érdekében, hogy fittebbek maradhassanak. Érdekes témákkal, jó programokkal várjuk a látogatókat, hogy minél színesebb palettát ismerjenek meg a témával kapcsolatban.