Képzések, rendezvények

Képzések

 

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Rábahidvég) - 2 alkalom - 30 óra - 10 fő/alkalom 

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Rábahidvég) - 1 alkalom - 30 óra - 11 fő/alkalom

A képzés célja, hogy a résztvevőket segítse a számukra megfelelő munkahely megtalálásában, a megpályázott pozíció elnyerésében, valamint az első munkahelyi időszak sikeres teljesítésében. A célcsoport szűkítésére az egyéni fejlesztési tervek és a rendezvények tapasztalatai alapján kerül sor, a képzési csoportokat a hasonló fejlesztési igények alapján állítjuk össze.

 

Rendezvények 

 

SZTR program szemináriumok, előadások 40 alkalommal, 10 fő részvételével (2 óra)

 


A Rábahidvégen szervezett Szemináriumokon egy alkalommal 1-1 fő előadó dolgozik az alábbi témák valamelyikében:

 

  • A résztvevők egészségtudatosságának mozgástudatosságának, táplálkozási kultúrájának, közösségi együttműködési hajlandóságának fejlesztése, egyúttal az ezen célok elérésére irányuló közösségi tudás megosztását biztosító alkalmak létrehozása.
  • Két korcsoport bontásban zajlik a rendezvény. A korcsoportoknak 40 alkalommal, alkalmanként 10 fő bevonásával fog megvalósulni a szeminárium. 2 fő előadó fogja a korcsoport szerinti bontások alapján tartani az SZTR rendezvényeket, melyeknek célja a szülői hatékonyság fejlesztése, tanulmánykötet kidolgozása.

 

 

Idősek Napja 2 alkalommal, 60 fő/ alkalommal, (3 óra)

 

A program célja, hogy helyben lehetőséget biztosítson az idősebb generációnak a szűrések elvégzésére. Mivel a programon a fiatalabb generáció is képviselteti magát, ezért indokoltnak tartjuk, hogy megismerkedhessenek zeneoktató egyesülettel is. A zene nemcsak a léleknek, az elmének is jót tesz. A közös zenélésnél pedig nem ismerünk jobb kapcsolatépítőt. Fontosnak tartjuk a generációk közötti kapcsolatépítést, így ezzel kívánjuk vonzóbbá tenni ezt a programot.

 

 

Ünnepváró rendezvény 2 alkalommal, 60 fő/ alkalommal, (3 óra) 

 

A program célja a hátrányos helyzetű családok támogatása, szociális, kulturális életük fellendítése. A program során lehetőséget biztosítanánk a résztvevőknek, hogy egy védőnővel személyesen elbeszélgessenek azok a szülők, akiknek kérdéseik vannak a gyermekneveléssel, egészséggel, szociális lehetőségekkel kapcsolatban. A programon, egy külön helységben, vérnyomásmérésen és cukormérésen is részt vehetnének a látogatók. A programon lehetőséget biztosítunk helyi szervezeteknek a munkaerő toborzásra.

 

 

Közösségi rendezvény 1 alkalommal, 60 fő részvételével (3 óra)

 

A program célja, hogy lehetőséget biztosítsunk az egészséges életmód bevezetéséhez, különböző foglalkozások kipróbálásához. Az egészségmegőrzés céljából előadásokat is tartunk, melyek utat mutathatnak az egészséges életmód mezsgyéjén. Mivel aktív program lesz, így készenlétben lesznek az egészségügyi dolgozóink is, akiknél lehetőséget biztosítunk a szűrővizsgálatok elvégzésére. Mivel a közösségi programunk a legközkedveltebb, ezért erre az eseményre is lehetőséget biztosítanánk szervezeteknek munkaerő toborzásra, munkafolyamatok bemutatására, hogy a fiatalabb generáció számára is irányt mutathassanak.

 

 

Ifjúsági Klub 10 alkalommal, 10 fő / alkalommal, kerül megrendezésre (3 óra)

 

A program célja, hogy nem formális keretek között fejlessze a résztvevőket. A lifelong learning alapja, hogy megmutatjuk a fiataloknak, milyen új formában lehet ismeretet szerezni. Ezek az alkalmak lehetőséget biztosítanak a folyamatos tudásvágy kialakítására. A program a fiatalok helyben maradását és a hátrányos helyzetű lakosság beilleszkedését támogatja.

 

 

Sportnapok 8 alkalommal, 30 fő / alkalommal, kerül megrendezésre (3 óra)

 

A sportnapok feladata, hogy megtanítsa a fiatalokat az egészséges életmódra, hogy olyan alternatívákat mutasson, amivel a hétköznapokban esetleg nem találkozhatnának. Felnőttek és fiatalok egyaránt célcsoportjai ennek a programsorozatnak. Az egészséges életmód támogatása mellett előtérbe kerül a fiatalok helyben maradásának támogatása és a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása.