Képzések, rendezvények

Képzések 

 

Célcsoport támogatása: A hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok (Püspökmolnári) - 2 alkalom - 30 óra - 10 fő/alkalom

A képzés célja, hogy a résztvevőket segítse a számukra megfelelő munkahely megtalálásában, a megpályázott pozíció elnyerésében, valamint az első munkahelyi időszak sikeres teljesítésében. A célcsoport szűkítésére az egyéni fejlesztési tervek és a rendezvények tapasztalatai alapján kerül sor, a képzési csoportokat a hasonló fejlesztési igények alapján állítjuk össze.

 

Rendezvények

 

Közösségi rendezvény 2 alkalommal, 80 fő/ alkalom részvételével (3 óra)

Egészséges életmód támogatására irányuló program az aktív életmódra hívja fel a figyelmet. A program nagyban támogatja a hátrányos helyzetű lakosok integrálását, ahogy a legtöbb program lehetőséget biztosít, hogy kapcsolatot építsenek, szociálisan, kulturálisan fejlődjenek.

 

 

Ünnepi közösségépítő program 2 alkalommal, 80 fő/alkalom részvételével (3 óra)

A program célja a hátrányos helyzetű családok támogatása, szociális, kulturális életük fellendítése. A program során lehetőséget biztosítanánk a résztvevőknek, hogy egy védőnővel személyesen elbeszélgessenek azok a szülők, akiknek kérdéseik vannak a gyermekneveléssel, egészséggel, szociális lehetőségekkel kapcsolatban. A programon egy külön helységben vérnyomásmérés és cukormérés zajlana. A programon lehetőséget biztosítunk helyi szervezeteknek a munkaerő toborzásra.

 

 

Sportnap 1 alkalommal, 160 fő részvételével (3 óra)

Ezen a programon egyéni és csoport sportokban mérhetik össze tudásukat a jelenlévők. A program fő célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra. A rendezvényre helyi és környékbeli szervezeteknek lehetőséget biztosítunk, hogy bemutassák munkaszervezetüket, toborozzanak. Szeretnénk támogatni a hátrányos helyzetű lakosságot.